Η WhatsApp συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ

Έπειτα από διάλογο με τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (CPC network), η WhatsApp δεσμεύτηκε να είναι πιο διαφανής, αναφορικά με τις αλλαγές στους όρους παροχής των υπηρεσιών της.

Επιπλέον, η εταιρεία θα διευκολύνει τους χρήστες να απορρίπτουν ενημερώσεις, εξηγώντας με σαφήνεια πότε η απόρριψη αυτή οδηγεί τον χρήστη στο να μην μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της. Επίσης, η WhatsApp

επιβεβαίωσε ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν μοιράζονται με τρίτους ή άλλες εταιρείες Meta -συμπεριλαμβανομένου του Facebook- για διαφημιστικούς σκοπούς. Ο διάλογος συντονίστηκε από τη Σουηδική Υπηρεσία Καταναλωτών και την Ιρλανδική Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών.

Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Didier Reynders, δήλωσε: «Χαιρετίζω τις δεσμεύσεις της WhatsApp να αλλάξει τις πρακτικές της, ώστε να συμμορφώνεται με τους κανόνες της ΕΕ, να ενημερώνει τους χρήστες για τυχόν αλλαγές στη σύμβασή τους και να σέβεται τις επιλογές τους, αντί να τους ρωτά κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή. Οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα να κατανοούν τι συμφωνούν».

(Πηγή: European Comission)

Keywords
Τυχαία Θέματα