Η Rolco θέτει ως στόχο τη μετάβαση σε πιο «πράσινα» προϊόντα

Η Rolco συμμετέχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 με τίτλο Oxipro, διάρκειας 48 μηνών, έχοντας ως στόχο τη μετάβαση προς πιο πράσινα και αειφόρα προϊόντα, καθώς και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής bio-based οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία, έχοντας ήδη μειώσει τη χρήση ενέργειας, νερού και χημικών σε προϊόντα οικιακής φροντίδας, είναι η μοναδική, όπως επισημαίνει, αμιγώς ελληνική επιχείρηση που συμμετέχει στο συγκεκριμένο

project, δίπλα σε 14 ευρωπαϊκούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό και με ορίζοντα το 2025, εδώ και 2 χρόνια έχει αναλάβει την έρευνα και την ανάπτυξη στο κομμάτι της εφαρμογής βιο-καταλυτών στην εξυγίανση ιματισμού και οικιακών πλυντηρίων κατά τη διάρκεια πλύσης, σε χαμηλές θερμοκρασίες, χωρίς σκληρά χημικά, επιδιώκοντας ένα πιο «πράσινο» αποτύπωμα.

Ο Πάνος Κωτσάκης, R&D Director της Rolco, αναφέρει: «Πιστεύουμε στο μοντέλο της “ανοιχτής καινοτομίας”. Οι συνέργειες μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών, ερευνητικών ινστιτούτων και πανεπιστημίων επιταχύνουν την ωρίμαση τεχνολογιών και ελαττώνουν αισθητά το κόστος και ρίσκο ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα