Επέκταση του ΑΝΤ1+ και εκτός συνόρων μετά το deal με τη FAIRFAX

Νέα δεδομένα στο πεδίο των συνδρομητικών πλατφορμών και της pay TV φέρνει το deal του ομίλου Antenna για την είσοδο ενός από τα ισχυρότερα funds παγκοσμίως, της Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax) με ποσοστό 15% στον ΑΝΤ1+ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Μετά τη σημαντική επιχειρηματική συμφωνία που επετεύχθη, μάλιστα, σε διάστημα λιγότερο από έναν χρόνο

από την έναρξη λειτουργίας της OTT πλατφόρμας του ΑΝΤ1+, στόχος είναι ο ΑΝΤ1+ να αναπτυχθεί περαιτέρω εντός και εκτός συνόρων, προς δύο άξονες.

Από τη μία να πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά και στον τομέα περιεχομένου, και από την άλλη να επεκταθεί η streaming συνδρομητική υπηρεσία του ΑΝΤ1 και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στρατηγικός στόχος του ΑΝΤ1+ μετά την είσοδο της Fairfax θα είναι η επέκταση της πλατφόρμας εντός και εκτός Ελλάδας, με στόχο να κάνει streaming και σε άλλες αγορές όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία μέσω συγκεκριμένου roll-out plan μέσα στους προσεχείς μήνες.

Για τον σκοπό αυτό, ο όμιλος Antenna θα επιδιώξει και επέκταση συμφωνιών για δικαιώματα και εκτός του Ελλαδικού χώρου, στα πρότυπα της πρακτικής της United Media που «κλειδώνει» δικαιώματα μεγάλων διοργανώσεων για «πακέτο» χωρών και όχι ξεχωριστά ανά χώρα.

Επιπλέον, η στρατηγική συνεργασία που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της Fairfax στον ΑΝΤ1+ ανοίγει τον δρόμο ώστε να διεκδικήσει μεγαλύτερα assets στον τομέα του περιεχομένου, όπως έγινε πρόσφατα με το πρωτάθλημα της Formula 1 για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια πεδία θα επιχειρήσει να ενταχθεί ο ΑΝΤ1+, με δεδομένο πάντως ότι σύντομα θα ανοίξει η διεκδίκηση για μεγάλες διοργανώσεις όπως το Champions League αλλά και τα συμβόλαια 12 ομάδων της Super League, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα