Κινητήριος μοχλός

Οι βασικές προκλήσεις για τα brands και τους brand owners το 2023 είναι… να συνεχίσουν να καινοτομούν, να βελτιώνουν τη σχέση αξίας – απόδοσης και να επενδύουν στην επικοινωνία, ενδυναμώνοντας τη σχέση με τους καταναλωτές τους.

Τα ταλέντα που πρέπει να «καλλιεργήσει» ο marketer του μέλλοντος (…αλλά και του σήμερα) είναι… η δίψα για συνεχή εκπαίδευση σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και απαιτεί νέες δεξιότητες, η αφοσίωση στην κατανόηση των αναγκών των καταναλωτών που υπηρετούμε και της κοινωνίας στην οποία ενεργούμε,

ευελιξία & διάθεση πειραματισμού, θάρρος για λελογισμένα ρίσκα και ικανότητα εκμάθησης από τα λάθη μας, για να γινόμαστε καλύτεροι.

Η δημιουργικότητα είναι σε κρίση παγκοσμίως γιατί… συχνά επικρατεί ο πειρασμός της εστίασης στο εύκολα μετρήσιμο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε γενναίους marketers που θα αναπτύξουν και θα στηρίξουν δυνατές ιδέες που θα προσδώσουν μακροπρόθεσμα σημαντική προστιθέμενη αξία, χτίζοντας ισχυρά και ευδιάκριτα brands.

Για να ξαναγαπήσουν οι καταναλωτές τη διαφήμιση πρέπει… να επενδύσουμε σε δημιουργικές & καινοτόμες ιδέες που μπορούν να αγγίξουν την καρδιά και το μυαλό των καταναλωτών, προσφέροντας λύσεις σε ανάγκες, προϊοντικές και συναισθηματικές. Παράλληλα πρέπει διαφημιζόμενοι και Μέσα να προστατεύσουμε το διαφημιστικό προϊόν, περιορίζοντας την υπερέκθεση των καταναλωτών στις διαφημίσεις, κάτι που συχνά γίνεται με τρόπο αλόγιστο κι ενοχλητικό, ζημιώνοντας τον κλάδο μας.

Η δημιουργικότητα είναι η υπερδύναμη του marketing γιατί… μόνο με ενδιαφέρουσες και χρήσιμες ιστορίες μπορούν τα brands να συνδεθούν αποτελεσματικά με τους καταναλωτές σε μια περίοδο όπου το attention span μειώνεται συνεχώς λόγω της υπερπληθώρας των ερεθισμάτων στα οποία εκτίθεται κάποιος καθημερινά.

Το marketing έχει τη δύναμη να… είναι κινητήριος μοχλός επιχειρηματικής ανάπτυξης αλλά και φορέας θετικών κοινωνικών αλλαγών. Να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει, να αλλάξει συνήθειες, στερεότυπα και προκαταλήψεις σε τομείς όπως η ισότητα, η διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η υπεύθυνη κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα