«Για Πάντα Μαζί»: Νέα καπάκια για ευκολότερη συλλογή και ανακύκλωση

Η Coca-Cola στην Ελλάδα λανσάρει την επικοινωνιακή καμπάνια «Για Πάντα Μαζί» με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και εξοικείωση των καταναλωτών σχετικά με την αλλαγή στον σχεδιασμό της συσκευασίας της.

Πιστή στο όραμά της «Για Έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα», η εταιρεία υιοθετεί το νέο μη-αποσπώμενο καπάκι στα πλαστικά μπουκάλια όλων των αναψυκτικών, χυμών και ροφημάτων της. Πλέον, 256 εκατομμύρια καπάκια στις πλαστικές συσκευασίες θα είναι μη

αποσπώμενα.

Για την Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) η αλλαγή στάσης των πολιτών απέναντι στα απορρίμματα συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση των εθνικών ποσοστών συλλογής. Η νέα καμπάνια εκπαιδεύει τους πολίτες στην ορθή χρήση και ανακύκλωση της συσκευασίας, έτσι ώστε όταν θα απολαύσουν ξανά το αναψυκτικό τους, να κλείσουν το καπάκι και να ανακυκλώσουν ολόκληρη τη συσκευασία.

Το επικοινωνιακό υλικό της καμπάνιας περιλαμβάνει πληθώρα μέσων για την προβολή και προώθηση της νέας συσκευασίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο διευκολύνει την συλλογή και ανακύκλωση. Η καμπάνια θα απλωθεί σε όλο το digital περιβάλλον, με ενέργειες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στα κανάλια διανομής των προϊόντων καθώς και πάνω στις συσκευασίες όλων των αναψυκτικών, χυμών και ροφημάτων.

Η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Coca-Cola για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και εφαρμόζεται έναν χρόνο νωρίτερα από το 2024 που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Οδηγία και η σχετική Ελληνική νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα