Ενέργεια από 100% πράσινες πηγές για το εργοστάσιο της Elbisco στη Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε η επένδυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού και βελτίωσης ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος (PQOS – Power Quality Optimisation System), ύψους 800.000 ευρώ στο εργοστάσιο της Elbisco στη Χαλκίδα.

Το εργοστάσιο εκμεταλλεύεται πλέον, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, ενέργεια προερχόμενη από 100% πράσινες πηγές με πιστοποίηση σε συνδυασμό

από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΔ Α) και τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο νέος φωτοβολταϊκός σταθμός εκτιμάται ότι θα παράγει 1.492.310 Wh ετησίως και θα μπορεί να καλύψει το 15% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει το εργοστάσιο της Χαλκίδας – σε συνθήκες ταυτοχρονισμού 70%.

Παράλληλα, οι ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος σε τελικούς καταναλωτές, επιφέρει μια επιπλέον εξοικονόμηση άνω του 4% στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρεται σχετικά. «Η νέα επένδυση στο εργοστάσιό μας στη Χαλκίδα, που διαθέτει μονάδες παραγωγής για όλες τις μάρκες μας, ενισχύει τη στρατηγική βιώσιμης επιχειρηματικότητας της Elbisco», σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος Νικόλαος Βουδούρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα