H Microsoft εισέρχεται στη «νέα εποχή του ΑΙ» με νέο Chief Marketing Officer

Η Microsoft αντικατέστησε τον επί σειρά ετών Chief Marketing Officer της, καθώς αυτοπροσδιορίζεται πλέον ως εταιρεία AI. Η εταιρεία έκανε γνωστό την περασμένη Πέμπτη ότι ο CMO της, Chris Capossela, αφήνει την εταιρεία μετά από 32 χρόνια, τα 10 εκ των οποίων στην κορυφαία θέση marketing.

O

Διευθύνων Σύμβουλος, Satya Nadella, ανέφερε σε memo ότι, μαζί με τον Capossela, σχεδίασαν από κοινού τη διαδοχή του τελευταίου εδώ και καιρό. Η συγκεκριμένη αποχώρηση ακολουθεί την πρόσφατη αποχώρηση του Panos Panay, Chief Product Officer της Microsoft.

Τον Capossela διαδέχεται ο Takeshi Numoto, ο οποίος προηγουμένως βρισκόταν στη θέση του Commercial Chief Marketing Officer της Microsoft, ενώ ηγήθηκε της επιχειρηματικής ομάδας marketing cloud της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας cloud Microsoft Azure, η οποία οδηγεί τις πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη έσοδα ύψους 56,5 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα από το Azure αυξήθηκαν κατά 29%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

(Πηγή: The Wall Street Journal)

Keywords
Τυχαία Θέματα