Δωρεά συστήματος πυρανίχνευσης στον Δήμο Ξάνθης από το JTI Foundation

Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και τον Δήμο Ξάνθης, υπέγραψε το κοινωφελές ίδρυμα με έδρα την Ελβετία, JTI Foundation, δωρίζοντας ένα προηγμένο σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης και σημαντικής υποδομής για την πρόληψη πυρκαγιών.

Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της έγκαιρης ειδοποίησης και της άμεσης ανταπόκρισης στις δασικές πυρκαγιές, καθώς και στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος του περιαστικού δάσους και της τοπικής κοινωνίας από πιθανές μελλοντικές καταστροφές που σχετίζονται

με πυρκαγιές. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και τον εξοπλισμό του Δήμου Ξάνθης με κάμερες παρακολούθησης για την έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών.

Ο Βασίλης Βωβός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του JTI Foundation, Executive Vice President, Chief Financial Officer της JTI, δήλωσε: «Για πάνω από δύο δεκαετίες, το JTI Foundation έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνογνωσία στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμων λύσεων από κοινού με τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο. Η σταθερή υποστήριξη από την JTI μας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλουμε σε ένα μεγάλο εύρος προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θέτει η κλιματική αλλαγή, με καινοτόμους και αποδοτικούς τρόπους. Είμαι βέβαιος ότι το έργο αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δωρεά, Δήμο Ξάνθης, JTI Foundation,dorea, dimo xanthis, JTI Foundation