Απώλειες 10 δισ. δολαρίων για την Alexa φέτος

Ένα από τα βασικά πεδία απολύσεων λόγω απογοητευτικών επιδόσεων έχει καταστεί η τεχνολογία voice assistant της Amazon, Alexa. Αυξανόμενα κόστη, περιορισμένη υιοθέτηση από τους χρήστες και μετατόπιση της εταιρικής στρατηγικής οδηγούν συνδυαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με έκθεση του Business Insider,

η Amazon αναμένεται να καταγράψει φέτος απώλειες ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Alexa και άλλες συσκευές, ενώ, μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους, έχασε 3 δισ., ποσό που συνιστά τις υψηλότερες απώλειες από κάθε άλλο τομέα στην εταιρεία.

Αρχικά, το λανσάρισμα της τεχνολογίας αποτέλεσε ριζοσπαστικό βήμα, βασισμένο στη λογική που εγκαινίασε το Kindle, της πώλησης, δηλαδή, μιας συσκευής σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμου ρεύματος εσόδων, κυρίως μέσω της σύνδεσης με το Amazon store.

Ωστόσο, παρά την ταχεία υιοθέτηση, οι αναμενόμενες αγορές δεν απέκτησαν ποτέ πραγματική δυναμική, με τους χρήστες να ρωτούν για τον καιρό, να ακούν μουσική ή ραδιόφωνο. Στον αντίποδα, Google και Apple κατάφεραν να διατηρήσουν τη φωνητική τεχνολογία ως επιπλέον λειτουργία στις συσκευές τους, αντί να τη μετατρέψουν σε core business τους. Την ίδια στιγμή, η στρατηγική συσκευών της Amazon φαίνεται να στρέφεται στο premium segment.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα