Αποχωρεί η global CMO του Omnicom

Η νυν global Chief Marketing Officer του Omnicom Kathleen Saxton αποχωρεί από την global ομάδα διοίκησης του ομίλου, γεγονός το οποίο αποτελεί τη δεύτερη, κατά σειρά, αποχώρηση ηγετικού στελέχους από αυτόν μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Omnicom είχε προσλάβει τη Saxton μόλις έναν χρόνο πριν, αναθέτοντάς της τον νεοσυσταθέντα τότε ρόλο του CMO με σκοπό την ενίσχυση του brand. Το στέλεχος θα συνεχίσει να εργάζεται

για τον όμιλο για τέσσερις ακόμη μήνες και θα αποχωρήσει επισήμως τον Απρίλιο του 2024.

Η αποχώρησή της έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Alex Hesz, πρώην Chief Strategy Officer του Omnicom, μετά από έναν χρόνο περίπου στον διεθνή αυτόν ρόλο. Η Saxton, σε e-mail της προς την ηγεσία των agencies εντός του ομίλου, σημείωσε ότι εκείνη και ο John Wren, επί σειρά ετών Chief Executive του Omnicom, συμφώνησαν από κοινού την αποχώρησή της.

Επαίνεσε τον Omnicon ως μια φημισμένη εταιρεία, ωστόσο δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τη διάσταση απόψεων σχετικά με το εταιρικό όραμα. «Κάποιες φορές, ο χρόνος και η φιλοδοξία στον εταιρικό κόσμο δεν ευθυγραμμίζονται με το προσωπικό όραμα. Έτσι, ο John και εγώ συμφωνήσαμε ρεαλιστικά μεν, με κοσμιότητα δε, να αποχωρήσω αργότερα την επόμενη χρονιά, ώστε να αναζητήσω μια νέα περιπέτεια», έγραψε η ίδια.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα