Η αποχώρηση διαφημιζομένων από το X «τρέφει» τη Meta

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες έχουν αυξήσει τις δαπάνες τους στο Instagram της Meta, σύμφωνα με νέα στοιχεία της SensorTower που υπολογίζει το κόστος της απόσυρσης των brands από το X. Το Twitter/ X δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλος διαφημιστικός προορισμός όσο οι πλατφόρμες της Meta, αλλά κατείχε μια μοναδική και σημαντική θέση στη διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία τα brands ήθελαν να συμμετέχουν.

Καθώς

η μετριοπάθεια δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα της πλατφόρμας, το αντισημιτικό περιεχόμενο και τα ξεσπάσματα του ιδιοκτήτη του X πληθαίνουν, αποτελεί έναν λιγότερο ελκυστικό προορισμό για τις μάρκες. Επίσης, η μείωση 16% των μηνιαίων ενεργών χρηστών αποτελεί ένδειξη της στροφής σε άλλες πλατφόρμες που βασίζονται στην εικόνα και το video.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία της SensorTower που παρουσιάζει το Reuters, μεγάλες μάρκες αυξάνουν τις δαπάνες τους στο Instagram και, συγκεκριμένα, η Disney αύξησε τη δαπάνη κατά 40% σε διάστημα δύο εβδομάδων και η Comcast αύξησε τη δαπάνη της κατά 6% την ίδια περίοδο.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα