Αίτημα για επιπλέον πρόοδο, παρά τις βελτιώσεις στην πληροφόρηση για τα ESG

Την έλλειψη σύνδεσης μεταξύ της επιτακτικότητας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και των μετρήσιμων αποτελεσμάτων που παρέχουν οι επιχειρήσεις συνεχίζει να καταδεικνύει η έκθεση της KPMG για την πληροφόρηση για τη βιωσιμότητα «KPMG Survey of Sustainability Reporting», η οποία δημοσιεύεται κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα ευρήματα, η πληροφόρηση

για τη βιωσιμότητα αυξάνεται σταθερά με τις κορυφαίες 250 εταιρείες παγκοσμίως (G250) να δημοσιεύουν κάποια μορφή έκθεσης βιωσιμότητας και το 96% της ομάδας να παρέχει πληροφόρηση για τη βιωσιμότητα ή για ζητήματα ESG.

Επιπλέον, το 79% των κορυφαίων 100 χωρών σε κάθε χώρα ή περιφέρεια που αναλύεται (Ν100) δημοσιεύουν εκθέσεις βιωσιμότητας. Επίσης, βρέθηκε ότι 71% των Ν100 και 80% των G250 θέτουν στόχους μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα και θεωρείται καθησυχαστικό το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι πρέπει να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές για να επιτύχουν τους στόχους τους για τον άνθρακα.

Ωστόσο, 64% των G250 αναγνωρίζει επίσημα ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί κίνδυνο για την επιχείρησή του, και λιγότερες από τις μισές εταιρείες αναγνωρίζουν την απώλεια βιοποικιλότητας ως κίνδυνο.

Παράλληλα, βρέθηκε ότι λιγότερες από τις μισές εκθέσεις που αναλύθηκαν και προέρχονται από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου παρέχουν πληροφόρηση για τις πτυχές «κοινωνία» και «διακυβέρνηση» των ESG. Όσο για την KPMG, προτείνει την απομάκρυνση των εταιρειών από την περιγραφική προσέγγιση και την καλύτερη χρήση των δεδομένων προκειμένου να υποστηριχθούν οι αλλαγές και να τεκμηριώνονται οι δράσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα