Xiaomi: Επένδυση σε smartphones, βιώσιμη ανάπτυξη και IoT

Σημαντική ανάπτυξη και κερδοφορία σημείωσε η Xiaomi Corporation, όπως έδειξαν τα μη ελεγμένα ενοποιημένα αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο 2023, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου. Ενδεικτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, συνολικά έσοδα της τάξης των 67,4 δισ. RMB, το οποίο αντιστοιχεί σε 13,2% ανάπτυξη σε σύγκριση

με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν τα 5,1 δισ. RMB, το οποίο αντιστοιχεί σε 147% έτος-προς-έτος ανάπτυξη.

Ενδεικτικά, η Xiaomi συνέχισε, όπως αναφέρει, την εφαρμογή των βασικών πυλώνων της στρατηγικής της και επέκτεινε τη στρατηγική πριμοδότησης στα smartphone της με τα μεικτά, ακαθάριστα περιθώρια κέρδους να ανέρχονται σε 21%, σημειώνοντας βελτίωση στα περιθώρια ακαθάριστων κερδών και στους τρεις κεντρικούς πυλώνες δράσης: smartphones, IoT και lifestyle προϊόντα και υπηρεσίες internet.

Παράλληλα, σημειώθηκε ότι ο κλάδος IoT συνεχίζει να αναπτύσσεται, με τα έσοδα από μεγάλου μεγέθους οικιακές συσκευές να εκτοξεύονται πάνω από 70%, ενώ ο παγκόσμιος αριθμός χρηστών της Xiaomi, φτάνοντας τον Ιούνιο του 2023, παγκοσμίως, τα 606 εκατ. άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα