Work-life balance αναζητούν Gen Z-Millennials

Τη μεταβαλλόμενη σχέση των Gen Z και των millennials με την εργασία εξετάζει, για 12η χρονιά, η νέα έκθεση της Deloitte, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες για τα προσωπικά οικονομικά, την κλιματική αλλαγή και την ψυχική υγεία τους.

Ενδεικτικά, βρέθηκε ότι, καθώς οι ομάδες αυτές αναθεωρούν τον ρόλο της εργασίας στη ζωή τους, θέτουν ως προτεραιότητα την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, μέσα από ευέλικτες εργασιακές συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων μερικής απασχόλησης που γίνονται πιο ελκυστικές.

Μάλιστα,

περίπου το ένα τρίτο των Gen Z και millennials εργαζομένων πλήρους ή μερικής απασχόλησης δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της ζωής τους, σε σύγκριση με μόνο έναν στους πέντε το 2019.

Επίσης, αναφέρουν το κόστος ζωής ως την κύρια κοινωνική τους ανησυχία, με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να λένε ότι ζουν από μισθό σε μισθό.

Παράλληλα, 46% των Gen Z και 39% των millennials δηλώνουν ότι νιώθουν άγχος είτε συνεχώς είτε πολύ συχνά, ενώ τα επίπεδα άγχους είναι ακόμη υψηλότερα μεταξύ των γυναικών, των LGBT+ ερωτηθέντων, των εθνικών μειονοτήτων και των ατόμων με αναπηρία. Εξάλλου, επιθυμούν τη βοήθεια των εργοδοτών κατά την προετοιμασία και μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα