Στη Semiotik Design Agency το Μέγα ΕΒΓΕ

Πραγματοποιήθηκε εχθές η τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας (ΕΒΓΕ) 2023 με το γραφείο Semiotik Design Agency να κερδίζει το Μέγα ΕΒΓΕ και να αναδεικνύεται γραφείο της χρονιάς. Το Χρυσό στις κατηγορίες «Γραφιστικών Εφαρμογών» κέρδισαν οι αφίσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που δημιούργησε η Κ2design.

Το Χρυσό στις κατηγορίες «Ταυτότητα και Συσκευασία» απονεμήθηκε στο γραφείο Ogust για τις εφαρμογές ταυτότητας με τίτλο «Ποίημα Ερωτικόν» που

αντιστοιχεί στην ανάπτυξη της χειμερινής συλλογής της εταιρείας Hard Clo. To Χρυσό «Ψηφιακών Εφαρμογών» κέρδισε η Howdy Design Family για την ιστοσελίδα Team ΤDA, μιας εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του αρχιτεκτονικού design και management.

Το Χρυσό στις κατηγορίες «Εικονογράφηση» απονεμήθηκε στον Σταύρο Δαμό για τις ετικέτες των κρασιών Konstantin Evangelo. ΕΒΓΕ Πελάτη απονεμήθηκε στην εταιρεία Konva για τη συνεργασία της με το δημιουργικό γραφείο G Design Studio για το brand Trata.

Αριστείο Τυπογραφίας κέρδισε η περιοδική έκδοση FLM Paper του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2022 που επιμελήθηκε το γραφείο DpS Athens. Το Βραβείο Στέργιος Δελιαλής (ΕΒΓΕ Συνολικής Προσφοράς) απονεμήθηκε στον Τζανέτο Πετροπουλέα, τ. Πρόεδρο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για την πολυετή αφοσίωση και προσφορά του στα κοινά του κλάδου.

Συνολικά, 64 διαφορετικά γραφεία μοιράστηκαν 126 διακρίσεις (40 βραβεία και 86 επαίνους) σε 40 κατηγορίες. Τα αποτελέσματα διαμόρφωσαν τέσσερις εξειδικευμένες κριτικές επιτροπές που έπρεπε να επιλέξουν ανάμεσα σε σχεδόν 1.300 συμμετοχές.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής γραφιστικής, του branding, της εικονογράφησης και του σχεδιασμού ψηφιακών εφαρμογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα