Oι CEOs «αγκαλιάζουν» τη βιωσιμότητα για μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντιμετωπίζουν παγκοσμίως ένα τεράστιο αριθμό προκλήσεων, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών (93%) να αντιμετωπίζουν 10 ή και περισσότερες προκλήσεις ταυτόχρονα για τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα, 87% αυτών προειδοποιεί ότι οι διαρκείς αναταραχές υποσκάπτουν την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μελέτη για τη βιωσιμότητα σε επίπεδο CEOs που έχει πραγματοποιηθεί διαχρονικά

από το UN Global Compact και την Accenture.

Συγκεκριμένα, ενώ οι CEOs προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο για τις διαρκείς αναταραχές, σχεδόν όλοι (98%) συμφωνούν ότι η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα του ρόλου τους, μια διαπίστωση που έχει σημειώσει αύξηση 15 ποσοστιαίων μονάδων τα τελευταία 10 χρόνια της μελέτης.

Η 12η έκδοση της United Nations Global Compact-Accenture CEO Study – βασιζόμενη σε ευρήματα και απόψεις 2.600+ CEOs από 128 χώρες που δραστηριοποιούνται σε 18 κλάδους και 130+ εις βάθος συνεντεύξεις – αποτελεί την εκτενέστερη μελέτη σε επίπεδο δείγματος από την έναρξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας το 2007.

Με μόλις οκτώ χρόνια να απομένουν για την εκπλήρωση των SDGs, 43% των CEOs παγκοσμίως δηλώνει ότι οι πρωτοβουλίες τους για βιωσιμότητα έχουν παρεμποδιστεί λόγω του γεωπολιτικού περιβάλλοντος, με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμη υψηλότερο στους CEOs των αναπτυσσόμενων χωρών (51%). Τα δύο τρίτα των CEO δηλώνουν ότι οι εταιρείες τους συμμετέχουν σε μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα