O R. Murdoch παραδίδει τα «σκήπτρα» των News Corp. & Fox Corp.

Την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου ΔΣ των News Corp. και Fox Corp. έκανε γνωστή ο Rupert Murdoch για να παραμείνει ως Επίτιμος Πρόεδρος αμφότερων των οργανισμών από τα μέσα Νοεμβρίου. Μόνος Πρόεδρος της News Corp. αναλαμβάνει ο γιος του, Lachlan Murdoch, ο οποίος θα είναι και ο Executive Chair και CEO

της Fox Corp.

«Ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες – και αυτό δεν θα αλλάξει», έγραψε, σε σημείωμα προς του εργαζομένους του, ο 92χρονος «βαρώνος» των media. «Ωστόσο, είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, αναγνωρίζοντας τις πραγματικά ταλαντούχες ομάδες μας καθώς και τον παθιασμένο και με αρχές ηγέτη μας στο πρόσωπο του Lachlan».

Η μετάβαση του R. Murdoch ακολουθεί μια ταραγμένη χρονιά για τις εταιρείες του. Τον Ιανουάριο, εγκατέλειψε το σχέδιο συγχώνευσης της Fox και της News Corp. Τον Απρίλιο, η Fox συμφώνησε να καταβάλει 787,5 εκατ. δολάρια για να διακανονίσει μια αγωγή δυσφήμισης την οποία υπέβαλε η Dominion Voting Systems. Ως εκ τούτου, ο R. Murdoch απομάκρυνε τον παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, με το δίκτυο να σημειώνει πτώση στην τηλεθέαση, καθώς βρισκόταν σε αναζήτηση διαδόχου.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα
O R, Murdoch,News Corp, Fox Corp