Novartis Hellas: Σταθερή δέσμευση σε υγεία, κοινωνία και οικονομία

Τη δέσμευσή της για διαφανή και υπεύθυνη ενημέρωση των συμμετόχων της αποτύπωσε η Novartis Hellas στην 6η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2020-2021, η οποία περιλαμβάνει τις ενέργειες και τις επιδράσεις της εταιρείας κατά την προηγούμενη διετία, με ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG).

Επίσης, έγινε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η φαρμακοβιομηχανία στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους ασθενείς και τους ανθρώπους της κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Ενδεικτικά, τη διετία 2020-2021, προχώρησε σε συνολικές άμεσες επενδύσεις άνω

των 468 εκατ. ευρώ και δημιούργησε συνολικά 1.726 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα αξίας της.

Σημειώνεται, επίσης, ότι 63,73% των θέσεων αυξημένης ευθύνης καταλαμβάνονται από γυναίκες, ότι το πρόγραμμα για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και με την υποστήριξη των Συλλόγων «Άλμα Ζωής» συμπλήρωσε άνω των 2.800 εγγραφών και ότι ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση όλων των πλαστικών μιας χρήσης από τις εγκαταστάσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα