Η Meta παρουσιάζει το headset Quest Pro VR

Ως το μέλλον της εργασίας, της ψυχαγωγίας και της κοινωνικής ζωής παρουσίασε η Meta το metaverse, στο virtual event της Connect Conference 2022. Στο πλαίσιο αυτό, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο VR headset, το Quest Pro, που μέχρι τώρα έφερε την κωδική ονομασία «Project Cambria».

Η συσκευή έχει σχεδιαστεί με έμφαση στη μικτή πραγματικότητα (MR), που επιτρέπει την αλληλεπίδραση μεταξύ

φυσικών και εικονικών στοιχείων. Διαθέτει κάμερες στραμμένες προς τον χρήστη, οι οποίες, σύμφωνα με τον CEO, θα επιτρέπουν τη δημιουργία πιο ρεαλιστικών και εκφραστικών avatars, για περισσότερο immersive εμπειρίες. Όπως σημείωσε, σχεδιάστηκε για εργασία και ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανακοινώνοντας ότι θα λανσαριστεί σύντομα ένα «active pack».

Μετά την παρουσίαση του Quest Pro, ο Zuckerberg κάλεσε «στη σκηνή» τον Chief Executive και Chairman της Microsoft Satya Nadella, για να ανακοινώσουν από κοινού μια νέα συνεργασία που θα περιλαμβάνει συνδυαστικά features. Η Julie Sweet, Chief Executive της Accenture, επίσης εμφανίστηκε στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της εταιρείας με τη Meta, ενώ συμμαχία εδραιώθηκε και με το Zoom που θα ενσωματώσει τα meta-avatars στην πλατφόρμα του.

(Πηγή: TheDrum)

Keywords
Τυχαία Θέματα