Mondelez International: Συνολικά 1 δισ. δολάρια για το πρόγραμμα Cocoa Life

Στην επόμενη φάση του προγράμματος Cocoa Life θα προχωρήσει η Mondelez International. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από επιπλέον 600 εκατ. δολάρια έως το 2030, ενώ, από την έναρξή του, θα έχει ενισχυθεί συνολικά με ένα δισ. δολάρια και στόχο, μέχρι το 2030, να αυξήσει τον όγκο του κακάο σε κλίμακα και να συνεργαστεί με περίπου 300.000 καλλιεργητές.

Με αυτήν την επένδυση, η Mondelez International έχει στόχο να αναδείξει τη συνεργασία για τον κλάδο, βοηθώντας στην αντιμετώπιση συστημικών προκλήσεων για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα

δικαιώματα και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των καλλιεργητών κακάο.

Επιπλέον, ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Mondelez International απηύθυνε πρόσκληση σε όλον τον κλάδο για περισσότερη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι με την απόδοση των επενδύσεών μας, προσκαλούμε για περισσότερες προσπάθειες και δράσεις από όλον τον κλάδο, ώστε να έχουμε μεγαλύτερο αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένων νέων συνεργειών ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, καθώς στοχεύουμε να αναδείξουμε την πρωτοποριακή αυτή συνεργασία για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η πρωτοβουλία για το κακάο».

Keywords
Τυχαία Θέματα