+3,2 τρισ. δολάρια από την κάλυψη του τεχνολογικού ελλείμματος στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αποκομίσουν έως και 3,2 τρισ. δολάρια πρόσθετα έσοδα έως το 2024, εάν κάλυπταν το τεχνολογικό έλλειμμα σε σχέση με τις εταιρείες στη Βόρεια Αμερική διαπιστώνει η νέα μελέτη της Accenture, «Innovate or Fade». Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι τα προβλεπόμενα πρόσθετα έσοδα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν αύξηση έως 12% των εσόδων του 2023 και έως 13% των εσόδων του 2024.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μόνο 14,4%

των μελών ΔΣ των ευρωπαϊκών εταιρειών που αναλύθηκαν διαθέτει τεχνολογική εμπειρία, σε σύγκριση με το 21,6% στις εταιρείες της Βόρειας Αμερικής. Οι εταιρείες σε Ολλανδία, Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη τεχνολογική εμπειρία στα ΔΣ (19,1%, 18,9% και 18,8% αντίστοιχα), ενώ η Νορβηγία (6,2%), η Αυστρία (6,1%) και η Πορτογαλία (4,5%) τη χαμηλότερη.

Μόνο 11% των CEOs αυτών των ευρωπαϊκών εταιρειών διαθέτει τεχνολογική εμπειρία, σε σύγκριση με το 17% των CEOs στη Βόρεια Αμερική, ενώ 33% των ευρωπαϊκών εταιρειών δε διαθέτουν κανένα μέλος στο ΔΣ τους με τεχνολογική εμπειρία, σε σύγκριση με μόλις το 19% στη Βόρεια Αμερική.

Παρά το χάσμα, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται περισσότερο στην αναβάθμιση των τεχνολογικών δεξιοτήτων των ανθρώπων τους από των ΗΠΑ με το 28% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι διαχειρίζεται ένα τεχνολογικό πρόγραμμα σε όλο το εύρος της επιχείρησης σε σχέση με μόλις 18% των εταιρειών στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα