Το ''Αλάτι της γης'' μας συντροφεύει με όμορφες μουσικές και μεγάλη παρέα!

12:46 31/12/2015 - Πηγή: TVNea
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στη 13:00, Το «Αλάτι της Γης» είναι αφιερωμένο σε κάλαντα, γιορταστικά τραγούδια και χορούς που θα μας ταξιδέψουν στην παλιά Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

«Πρωτοχρονιά στης Λωξάντρας» με μια μεγάλη παρέα από 80 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές, πολίτικες λιχουδιές στα τραπέζια και πολλές ευχές για «καλοσύνη, γεροσύνη και καλά μπερεκέτια»!
Παίζουν και τραγουδούν οι νέοι της Χορωδίας και της Ορχήστρας της Σχολής Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης του Ωδείου Αθηνών μαζί με τους δασκάλους
τους. Έφορος της σχολής είναι ο Χρήστος Τσιαμούλης, υπεύθυνη της χορωδίας η Κατερίνα Παπαδοπούλου και υπεύθυνος της ορχήστρας ο Ανδρέας Τσεκούρας. Συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Νέας Ερυθραίας, με την επιμέλεια του Θοδωρή Κοντάρα, ο οποίος μιλάει για το ποδαρικό, τις βεγγέρες, τα γιορταστικά φαγητά και τα υπόλοιπα έθιμα στην παλιά Σμύρνη και την Ερυθραία της Μικράς Ασίας. Παράλληλα, ο Αβραάμ Γιαρντίμ, ο Αρμένης μάγειρας του «Πέραν», παρουσιάζει τα γλυκά της πολίτικης κουζίνας, για να είναι γλυκαμένος ο καινούριος χρόνος!
Ελάτε να μοιραστούμε το «Αλάτι της Γης» σ’ ένα δυναμικό γλέντι με πολίτικα και μικρασιάτικα συρτά, χασάπικα και χασαποσέρβικα, ζεϊμπέκικα και καρσιλαμάδες, τον κλασικό σμυρναίικο μπάλο και το τελετουργικό τραγούδι του Άη-Βασίλη από την Καππαδοκία.

Το πρώτο Σάββατο του 2016,στη 1 το μεσημέρι,γλεντάμε με το ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μόνο στην ΕΡΤ1!http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα