Κόβονται εκτός έδρας και υπερωρίες στην ΕΡΤ

11:05 14/5/2011 - Πηγή: TVNea
Περικοπές 50% στις αμοιβές για τα εκτός έδρας ανακοίνωσε σήμερα στους εργαζόμενους η διοίκηση της ΕΡΤ. Στο εξής η ημερήσια αποζημίωση που θα δίνεται σε όσους βρίσκονται σε αποστολή εκτός έδρας, μειώνεται από 120 σε 60 ευρώ, ποσό που αναλογεί δηλαδή σε 30 ευρώ για ξενοδοχείο και 30 ευρώ για φαγητό για κάθε μέρα. Η περικοπή θα ισχύσει τόσο για τους δημοσιογράφους όσο και για τους τεχνικούς οι οποίοι όμως χάνουν και τις υπερωρίες που πληρώνονταν έως τώρα όταν βρίσκονταν εκτός Αθηνών
και εργάζονταν πέραν της καθορισμένης βάρδιας. Ο κλήρος των πετσοκομμένων αποζημιώσεων πέφτει πρώτα στην αποστολή που αποχωρεί τη Δευτέρα για τη Θεσσαλονίκη για να καλύψει το ταξίδι του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, για να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος, αποφασίστηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση να μη σταλεί συνεργείο από την Αθήνα, αλλά να καλυφθεί με κάμεραμαν από την ΕΤ3.
Παράλληλα, από Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην «Πρωινή ενημέρωση» που προσέρχονται στο Ραδιομέγαρο από τις 4 ή 5 το πρώι αλλά και όσοι αποχωρούν μετά τα μεσάνυχτα, θα μετακινούνται με ταξί ή με δικό τους μέσο, καθώς αποφασίστηκε να «κοπούν» τα δρομολόγια των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που διευκόλυναν όσους εργάζονταν σε ώρες που δεν λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στόχος και πάλι η μείωση των υπερωριών στους οδηγούς της ΕΡΤ αλλά και οι βενζίνες, κόστος που σε μηνιαία βάση υπολογίζεται περίπου στα 5.000 ευρώ.

πηγή:real 
Keywords
Τυχαία Θέματα