Τράπεζα Πειραιώς : Προς Α.Μ.Κ κατά 400 εκατ. ευρώ

Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 23 Δεκεμβρίου, με αποκλειστικό θέμα την έκδοση προνομιούχων μετοχών υπέρ του ελληνικού δημοσίου ύψους 400 εκατ. ευρώ.


Στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος ενίσχυσης των τραπεζών, που προέβλεπε την κεφαλαιακή ενίσχυση του κλάδου με 5 δισ. ευρώ, θα παρασχεθεί η συγκεκριμένη στήριξη .

Μάλιστα η Τράπεζα Πειραιώς,

ακολουθώντας το παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας που θα προχωρήσει στην έκδοση προνομιούχων μετοχών 1 δισ. ευρώ, αποφάσισε λόγω της λήξης της σχετικής προθεσμίας για την άντληση των κεφαλαίων αυτών στο τέλος του χρόνου, να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το 2009 μέσω του ίδιου πακέτου, ενισχύθηκε με 370 εκατ. ευρώ, καθώς διοίκηση της τράπεζας είχε αποφασίσει να μην εξαντλήσει το περιθώριο της σχετικής ενίσχυσης, σύμφωνα με την κατανομή που είχε πραγματοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τα 400 εκατ. ευρώ λοιπόν που αναμένεται να λάβει στις αρχές του νέου έτους, θα βελτιώσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και θα περιορίσει τις ανάγκες της σε φρέσκα κεφάλαια μετά το «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου κατά 50% και τις απομειώσεις λόγω των ελέγχων της Blackrock στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών.

Ακόμη στην περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα