Υπέρ των εργαζομένων της ΕΡΤ τα συνδικάτα

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ βρέθηκαν σύσσωμα όλα τα συνδικάτα κατά τη συζήτηση της προσφυγής της διοίκησης να κηρυχτεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων έκαναν οι ΕΣΗΕΑ, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και Μ.Μ.Ε, η Ένωση Προσωπικού Τύπου Ημερησίων Εφημερίδων, η ΠΟΣΠΕΡΤ,

η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και η ΓΣΕΒΕ.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αναμένεται να εκδοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά την υποβολή εκ μέρους των διαδίκων, των έγγραφων προτάσεών τους.

Το δικαστήριο νωρίτερα απέρριψε το αίτημα αναβολής εκ μέρους των εργαζομένων ώστε να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία της ΠΟΕΣΥ που φέρει τις υπογραφές περισσοτέρων από 150 βουλευτών από όλα τα κόμματα και με την οποία εξαιρούνται οι εργαζόμενοι στα δημόσια Μ.Μ.Ε. από την εφεδρεία.

Τι υποστήριξαν οι δύο πλευρές στο δικαστήριο

Εκ μέρους της διοίκησης κατέθεσε ο διεθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ευαγ.Λουρίδας ο οποίος υποστήριξε πώς «πριν προκηρυχθεί η απεργία δεν κληθηκε η διοίκηση σε δημόσιο διάλογο απο την ΠΟΕΣΥ, ενώ τα αιτήματα δεν εξαρτώνται απο την ΕΡΤ». Ισχυρίστηκε πάντως πώς δεν προβλέφθηκε η ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας και πως η ΕΡΤ υπέστη ζημία, γεγονός που αντικρούστηκε με σφοδρότητα απο τους δικηγόρουςω της άλλης πλευράς που υπενθύμμισαν πώς η ΕΡΤ μετέδωσε αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ, την βράβευση του ΠΣΑΤ και τον τηλεμαραθώνιο της Γιούνισεφ.

Η δημοσιογράφος και βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη κατέθεσε κε μέρους των εργαζομένων και είπε πώς «το 60% των ΜΜΕ απεργεί. Ποιά βλάβη υπέστη η ΕΡΤ όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει δημόσια πώς δεν έλλειψε απο κανέναν η ΕΡΤ; Οι δημοσιογράφοι θα χάσουν τη φύση του επαγγελματός τους, θα χάσουν τα πάντα και πάνω από όλα την ιδιότητά τους. Η ΕΡΤ δεν έχασε χρήματα και αυτό γιατί οι εργαζόμενοι της κατάφεραν να την κάνουν κερδοφόρα. Η κρατική τηλεόραση σήκωσε κεφάλι αυτό τον καιρό και έπαψε να είναι του χεριού της πολιτικής και όλα αυτά τα μέτρα εναντιον της σ αυτό κατατείνουν. Η ΕΡΤ χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να ξεπουληθεί».

Ο πρώην προεδρος της ΠΟΕΣΥ και Βουλευτής του ΣΥΝ Β. Μουλόπουλος κατέθεσε πώς «η δική ειναι ξεκάθαρα πολιτική : Κρατικοί υπάλληλοι δημοσιογράφοι, όπως επιχειρεί η κυβέρνηση να τους μετατρέψει, είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο...».

Keywords
Τυχαία Θέματα