Τηλεφωνική επικοινωνία Μεϊμαράκη – Τσίπρα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Ε.Μεϊμαράκης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Μειμαράκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σύριζα για την απόφασή του να απέχει των καθηκόντων του, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και θέλησε να διερευνήσει τις προθέσεις του. Ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να μάθει αν είναι στις προθέσεις του Σύριζα η κατάθεση πρότασης μομφής προς το πρόσωπό

του, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση των καταγγελιών εις βάρος του και με δεδομένο ότι έχει επιλέξει να μην ανέβει ξανά στην έδρα του Προεδρείου μέχρι το οριστικό ξεκαθάρισμά της. Ο κ.Τσίπρας ανέφερε στον κ.Μεϊμαράκη ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει ζήτημα κατάθεσης μομφής αυτή τη στιγμή.

Επιφυλάχθηκε όμως για το τι θα πράξει στο μέλλον στην περίπτωση που ανακύψουν νέα στοιχεία. Καθίσταται σαφές, ότι ούτε ο Σύριζα επιθυμεί μία αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό αυτή τη στιγμή και το μόνο που θα μεταβάλει τη στάση του, είναι η ύπαρξη νέων στοιχείων που θα στοιχειοθετούν τις καταγγελίες εις βάρος του Προέδρου της Βουλής.

Δεν επιθυμεί αναταραχή και ο κ.Βενιζέλος επίσης, αφού θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα για τη χώρα μας ενώ έχει να αντιμετωπίσει και τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και τα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν προτίθεται να θέσει ζήτημα συνταγματικής τάξης και εφαρμογής του Κανονισμού της Βουλής για την απόφαση του κ.Μειμαράκη να απέχει, ατύπως, από τα καθήκοντα του Προέδρου της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα