Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν

16:22 25/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι μουν, δήλωσε ότι  δεν αξιολογούνται επαρκώς οι πρωτοβουλίες που προτείνονται από το ψευδοκράτος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Νταβούτογλου είπε επίσης ότι η ευθύνη για την στάσιμη κατάσταση των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο δεν ανήκει στην τουρκοκυπριακή πλευρά, αφού η τουρκοκυπριακή

πλευρά είναι πάντα έτοιμοι για μια λύση και ότι οι πρωτοβουλίες της τουρκικής πλευράς δεν αξιολογούνται επαρκώς.

Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του, υπενθυμίζοντας τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις ελεύθερες περιοχές του νησιού το 2013, είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κινητικότητα στο θέμα πριν από τις εκλογές.

Ο κ. Νταβούτογλου στο θέμα της  Συρίας,  παρομοίασε την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ` με την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, και πρόσθεσε ότι` η Τουρκία και άλλες χώρες της περιοχής επηρεάζονται από τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης.

Επανέλαβε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δράσει επί του θέματος και στην συνέχεια έδωσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των επεισοδίων που γίνονται στα σύνορα και με τους αιτητές ασύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα