Στην Κούβα αύριο για να χειρουργηθεί ο Τσάβες

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες πρόκειται να μεταβεί την Παρασκευή στην Κούβα, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.


Οι εγχειρήσεις θα γίνουν "την Δευτέρα ή την Τρίτη" για μια "κυτταρική αλλοίωση" στο ίδιο σημείο του σώματός του απ' όπου τον Ιούνιο του 2011 του είχε αφαιρεθεί ένας καρκινικός όγκος.

Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου, που μεταδόθηκε απ' ευθείας απο ραδιόφωνο και τηλεόραση, ο Τσάβες

δήλωσε ότι θα αναχωρήσει την Παρασκευή για την Αβάνα, για να υποβληθεί σε "προπαρασκευαστικές εξετάσεις" πριν "την χειρουργική επέμβαση που θα γίνει τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη".

Ενημέρωσε ακόμη ότι θα ταξιδέψει με μια ομάδα αξιωματούχων "για να παραμείνει σε συνεχή επαφή όλες τις ημέρες" και ότι η παραμονή του στην Κούβα θα διαρκέσει "αρκετές ημέρες", ελπίζοντας ότι θα είναι "οι λιγότερες δυνατές".

Να σημειωθεί πως το Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή της στον Πρόεδρο να εγκαταλείψει τη χώρα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ημερών.

Ο Τσάβες δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στο λαό της Βενεζουέλας και τους ηγέτες της περιοχής για τα μηνύματα υποστήριξης που έχει λάβει.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έχει δηλώσει ότι έχει θεραπευτεί από τον καρκίνο που διαγνώστηκε το 2011 και για τον οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε εγχείριση.

Ακόμη έχει επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές στις 7 Οκτωβρίου, για μια νέα εξαετή θητεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα