Σάντος: «Θα τα καταφέρουμε, αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί»

Ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο Euro και τις δυνατότητες διάκρισης της Εθνικής μας, μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα και το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ, καθώς και για τις ικανότητες του Έλληνα να ξεπερνά τον εαυτό του.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην τηλεόραση της NOVA και αναφερόμενος, αρχικά, στην ικανότητα των Ελλήνων να διακρίνονται στον αθλητισμό είπε:

«Ο Έλληνας ξεχωρίζει

στον αθλητισμό γιατί έχει πάθος όταν αγωνίζεται και δεν είναι τυχαίο ότι έχει επιτυχίες και σε άλλα αθλήματα, όπως το παγκόσμιο στο γυναικείο πόλο, τα τρόπαια του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, αρκετά παρολυμπιακά μετάλλια. Αυτό γίνεται γιατί ο Έλληνας μπορεί και ξεπερνά τον εαυτό του με το πάθος που βγάζει, και αυτό το έχω πει και στην Πορτογαλία. Το πρόβλημα είναι ότι όταν κάνει την επιτυχία, χάνει την ταπεινότητά του και ξαφνικά πιστεύει ότι είναι θεός... Εκεί είναι που πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία, ώστε να φτάσει ένα βήμα πιο πάνω».

Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ τόνισε: «Ο Ολυμπιακός έχει κάνει μια αξιόλογη χρονιά και από καθαρή ατυχία δεν έφτασε στην πρόκριση της επόμενης φάσης του Champions League, για 5 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την Τότεναμ, η οποία πλήρωσε την ασέβεια που έδειξε στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Μια ομάδα με τέτοια ιστορία και οργάνωση δεν πρέπει να την υποτιμάς».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος σχολίασε: «Πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πέσει ένα επίπεδο σε σχέση με πριν από δύο - τρία χρόνια. Είναι πλέον πιο χαμηλής ποιότητας. Υπάρχουν πλέον μόνο τρεις ομάδες, που μπορούν να παλέψουν για τον τίτλο. Αυτές είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, και η ΑΕΚ. Οι άλλοι έχουν απομακρυνθεί πάρα πολύ.

Συγχαρητήρια στον Νίκο Κωστένογλου, για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει από τότε που ανέλαβε και έχει βάλει την ΑΕΚ στο παιχνίδι του τίτλου. Το γεγονός ότι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν υποχρεώσεις στην Ευρώπη είναι ένα συν γι' αυτούς, για να συγκεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα είναι μία 14 ομάδες και μια 16 ομάδες, δεν βοηθάει, αλλά οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε τέτοια μπερδέματα...».

Για το ποια ομάδα τον έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα: «Αν μιλάμε ημερολογιακά και όχι για μία μόνο σεζόν, το 2011 με εντυπωσίασε περισσότερο ο Ατρόμητος, γιατί έχει οργάνωση στο παιχνίδι του, έφτασε στον τελικό την προηγούμενη σεζόν και φέτος βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Πράγμα που δείχνει ότι έχει συνέπεια. Και ο Ολυμπιακός Βόλου μου είχε κάνει καλή εντύπωση πέρυσι, αλλά φέτος δεν είναι στην κατηγορία».

Για το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στην Εθνική και δεν τους έχει καλέσει ακόμα: «Υπάρχουν δυο - τρεις που μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο και άλλοι δύο τρεις που δεν έχω καλέσει ακόμα. Δεν θα σας πω τα ονόματα, γιατί μπορεί να πιστέψουν ότι έγιναν Μαραντόνα, και δεν θέλω να χάσουν την πιθανότητα να πάνε ψηλά...».

Για το θέμα των ακαδημιών στην Ελλάδα, είπε: «Στην Ελλάδα οι

Keywords
Τυχαία Θέματα