Απαισιοδοξία Λαγκάρντ, αισιοδοξία Σόιμπλε

«Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε κίνδυνο» προειδοποίησε για άλλη μια φορά η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και κάλεσε τους Ευρωπαίους να μιλήσουν με μία φωνή απέναντι στην κρίση χρέους. «Η παγκόσμια οικονομία είναι σε μία επικίνδυνη κατάσταση» ανέφερε σε συνέντευξή της σε γαλλική εφημερίδα, τονίζοντας πως η σύνοδος της 9ης Δεκεμβρίου δεν ήταν αρκετά λεπτομερής σε οικονομικούς όρους.
Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν θα γνωρίσουν ένα κραχ το 2012 εκτίμησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών

της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην Bild. Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι επενδυτές θα βρουν ξανά την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωζώνη.

Το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης θα ήταν εξαιρετικά αρνητικό γεγονός για την παγκόσμια οικονομία και θα είχε τεράστιο κόστος «για χώρες όπως η Ελλάδα», εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν στην ιταλική Il Mondo. Προειδοποίησε πως η αποχώρηση, με οποιοδήποτε τρόπο, μίας χώρας από την Ευρωζώνη θα γινόταν «κερκόπορτα» για τη τελική της διάλυση.

Αύριο το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, κλείνοντας τον κύκλο συναντήσεων με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προκειμένου να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο. Παράλληλα, αύριο θα πραγματοποιηθεί και η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα