Πρώτο βήμα Ντόρας στην Ευρώπη

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Είχε – δεν είχε η Ντόρα πέτυχε το στόχο της. Μπορεί να μην φαίνεται ότι θα περάσει η απαίτησή της να γίνει η επόμενη Επίτροπος της Ελλάδος στην Ευρώπη αλλά τουλάχιστον θα έχει μία θέση στο εξωτερικό.

Η βουλευτής Επικρατείας κ. Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη ομόφωνα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι κακές γλώσσες λένε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί συνέχεια των πιέσεων που

άσκησε προς πάσα κατεύθυνση για μια θέση διεθνούς κύρους ενώ κάποιοι άλλοι τη συνδέουν με την πρόσφατη συνάντηση που είχε πρωί – πρωί με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του, πριν από μερικές ημέρες.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν μάλιστα ότι εάν δεν τεθεί άμεσα θέμα ηγεσίας στη Ν.Δ. ή δεν υπάρξουν άλλες θεαματικές εξελίξεις στα εσωκομματικά, η Ντόρα είναι αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί πολιτικά εκτός Ελλάδος.

Δεν ξέρουμε αν θα κάνει το όνειρό της πραγματικότητα (σ.σ. να γίνει «υπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε.» όπως ήταν κάποτε ο κ. Χαβιέ Σολάνα) σίγουρα όμως δεν θα επιτρέψει σε συνεργάτες του πρωθυπουργού να την βάλουν σε δοκιμασία με μια υποψηφιότητα στην Α' Αθηνών, τώρα που τα ποσοστά φαίνονται πολύ πεσμένα...

Keywords
Τυχαία Θέματα