ΠΡΟΣΟΧΗ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ

Πρόσκαιρη είναι η βελτίωση του καιρού, όπως εκτιμά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση των φαινομένων από τα δυτικά της χώρας.

Στην περιοχή της πρωτεύουσας οι αρχικά αραιές νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα εκτιμάται ότι θα σημειωθούν τοπικά βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς 3-4 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε αντίστοιχης ισχύος νοτιάδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο επίπεδο

των 13 βαθμών Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η εικόνα θα είναι αντίστοιχη, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις να αναμένονται στους γύρω ορεινούς όγκους. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Στους ορεινούς όγκους της ηπειρωτικής Ελλάδας αναμένονται χιονοπτώσεις.

Στην Αθήνα και τα προάστιά της αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αν και το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Οι νοτιάδες θα διατηρηθούν ασθενείς 3-5 μποφόρ και σταδιακά θα «γυρίσουν» ξανά σε βοριάδες ίδιας έντασης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 12 βαθμούς στην πρωτεύουσα και 2-3 βαθμούς χαμηλότερα στις βόρειες και ανατολικές περιοχές.

Η συμπρωτεύουσα θα έχει τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες στα παραλιακά σημεία. Στους ορεινούς όγκους θα συνεχιστεί η χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3-5 μποφόρ από ανατολική διεύθυνση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 9 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα