Γενική Απεργία

Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με κεντρική συγκέντρωση στις 11πμ στο Πεδίον του Άρεως. Στις 10.30 στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με απόφαση της Ομοσπονδίας

Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ απεργεί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Από τις 9πμ έως τις 9μμ θα κινηθούν τα λεωφορεία και τα τρόλει. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια. Ματαιώσεις πτήσεων. Σε 24ωρη απεργία και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, με αποφάσεις της ΔOE και της ΟΛΜΕ. Την ίδια ημέρα, δεν θα κινηθούν τα τρένα και ο Προαστιακός. Τα δρομολόγια του Μετρό προς Αεροδρόμιο θα τερματίζουν στον Σταθμό Δ. Πλακεντίας.

Ακόμη, απεργούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, με απόφαση της ΓΕΝΟΠ, οι οικοδόμοι και οι μηχανικοί.

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη γενική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την ίδια ημέρα, «ωςένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι απόστρατοι με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την «Κίνηση για την Εθνική Άμυνα».

Η κινητοποίηση γίνεται με βασικά αιτήματα την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάκληση της «επιστράτευσης και όλων των κατασταλτικών και αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης» όπως και να δοθεί τέλος στη «βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και στη φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής».

Keywords
απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, παμε, εκαβ, ελλαδα, λεωφορεια, ολμε, προαστιακος, μετρο, δεη, γενοπ, συμμετοχή, αθηνα, κινηση στους δρομους, ΟΤΑ, σταση εργασιας, απεργια μετρο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, ιατρικος συλλογος, γενοπ, εθνικη, εκαβ, ολμε, αεροδρομιο, γινεται, δοθει, δρομολογια, ιδια, υπηρεσιες, ληψη, νοσοκομεια, ομονοια, παμε, πλοια, υπογραφη, ποε, συγκεντρωση, συμμετοχή, τρενα, φορολογικη, εφαρμογη, υγειας
Τυχαία Θέματα