Οχυρωμένος ο δράστης του μακελειού στο εβραϊκό σχολείο

Ένας άνδρας έχει συλληφθεί και ένας ακόμη παραμένει οχυρωμένος στον πρώτο όροφο κατοικίας στην Τουλούζη, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση της γαλλική επίλεκτης μονάδας RAID.

Από νωρίς πραγματοποιούνται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και του 24χρονου υπόπτου.

«Δηλώνει ότι είναι μαχητής της Τζιχάντ (ιερού πολέμου), ότι ανήκει στην Αλ Κάιντα, ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για όσα υφίστανται τα παιδιά στην Παλαιστίνη και ότι ήθελε να πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον του γαλλικού στρατού»,

ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Στην αρχή της επιχείρησης, αστυνομικοί και ύποπτος αντάλλαξαν πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Η μητέρα του 24χρονου βρίσκεται επίσης στο σημείο. Σύμφωνα με την αστυνομία η μητέρα «δεν θέλει να έρθει σε επαφή με το γιο της γιατί δεν θέλει να τον επηρεάσει».

Ο άνδρας που έχει συλληφθεί είναι ο αδελφός του ύποπτου. Η αστυνομία οδηγήθηκε στα δύο αδέλφια μετά τον εντοπισμό της διεύθυνσης του συλληφθέντα στο Internet.

Επίσης, μετά τη δολοφονία του 30χρονου αλεξιπτωτιστή με μια σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαρτίου, ξανά στην Τουλούζη, η αστυνομία γνώριζε ότι ο δολοφόνος μετακινείται με ένα σκούτερ TMax 530. Οι αστυνομικοί επισκέφθηκαν την αντιπροσωπεία της Yamaha στην περιοχή, όπου έμαθαν ότι μερικές ημέρες νωρίτερα «κάποιος ντυμένος στα μαύρα επισκέφθηκε την αντιπροσωπεία για να ζητήσει την απενεργοποίηση του συστήματος που επιτρέπει τον γεωγραφικό εντοπισμό της μηχανής σε περίπτωση κλοπής», σύμφωνα με τις πηγές της έρευνας.

Ο ύποπτος φέρεται να έχει πολεμήσει μαζί με ισλαμιστές στις περιοχές της πακιστανο-αφγανικής μεθορίου. Ο ίδιος, αλγερινής καταγωγής, δήλωσε ότι έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

Οι ερευνητές είναι βέβαιοι ότι «έχουν να κάνουν με το δράστη της σφαγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα