Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Ζενίτ, 2-1 τη Ντόρτμουντ

Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε από το Champions League η Ζενίτ η οποία επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στη Γερμανία και αποκλείστηκε λόγω της ήττας της στο πρώτο παιχνίδι με 4-2.

Στο πρώτο παιχνίδι είχαν κριθεί τα πάντα στο ζευγάρι της Ντόρτμουντ με τη Ζενίτ. Αυτό γιατί στη Ρωσία οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει 4-2 και το συγκεκριμένο

αποτέλεσμα φάνηκε τεράστιο για να υπάρξουν ανατροπές στη ρεβάνς.

Αυτό γιατί η Ζενίτ παρουσιάστηκε σοβαρή και πήρε νίκη ψυχολογίας με 2-1 χωρίς αυτή να είναι αρκετή όμως για να της δώσει κάτι παραπάνω από ένα... τιμητικό αντίο από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Από το ξεκίνημα οι Ρώσοι έδειξαν τις διαθέσεις τους και στο 16' ο Χουλκ με τρομερό μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, απείλησε και με δεύτερο γκολ, ωστόσο ουσιαστικά όλα τελείωσαν στο 38΄ όταν ο Κελ με καρφωτή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν το γκολ και το πλήρωσαν στο 73' όταν ο Ροντόν με κεφαλιά έκανε το 2-1 που έμεινε μέχρι τέλους, χωρίς να αλλάξει η εξέλιξη της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Στα αρνητικά για τους γηπεδούχους, αφορά το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο παιχνίδι της φάσης των προημιτελικών του Champions League.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντερφελερ, Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Πίστσεκ, Σμέλτσερ (77' Ντουρμ), Κελ, Σαχίν, Γκρόσγκροϊτς, Λεβαντόφσκι, Μκιταριάν (69' Γιόγιτς), Αουμπαμεγιάνγκ (91' Χόφμαν).
ΖΕΝΙΤ: Μαλαφέεβ, Κρισίτο, Λόμπαερτς (46' Λουίς Νέτο), Χουμπόσαν, Ανιούκοφ, Σατόφ, Φεϊζουλίν (84' Σμολνίκοφ), Βίτσελ, Χουλκ, Ντάνι, Κερζάκοφ (62' Ροντόν).

Πηγή: onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα