Νέος αρχηγός των ανταρτών του Νταρφούρ ο Τζιμπρίλ Ιμπραχίμ

Τον αδελφό του πρώην ηγέτη της, εξέλεξε για νέο αρχηγό, η ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών του Νταρφούρ, μιας περιοχής του Σουδάν που πλήττεται από εμφύλιο πόλεμο.

Ύστερα από συνεδρίαση δύο ημερών στην πολιτεία του Νότιου Κορντοφάν, το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα (JEM) επέλεξε τον Τζιμπρίλ Ιμπραχίμ για να διαδεχτεί τον Χαλίλ Ιμπραχίμ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Τζιμπρίλ Ανταμ Μπιλάλ.

Το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα (JEM) πραγματοποίησε έκτακτο συνέδριο, παρουσία 103 μελών που επέλεξαν τον Τζιμπρίλ Ιμπραχίμ

ως αρχηγό», διευκρίνισε.Η οργάνωση επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με άλλες οργανώσεις ανταρτών για την "ανατροπή του καθεστώτος" του προέδρου Ομάρ ελ-Μπεσίρ, πρόσθεσε.

Ο Τζιμπρίλ Ιμπραχίμ, οικονομολόγος και καθηγητής, δίδαξε στα πανεπιστήμια του Χαρτούμ και στη Σαουδική Αραβία. Πρόσφατα εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και εργάστηκε ως σύμβουλος του JEM. Η οργάνωση αυτή είχε δηλώσει ότι ο Χαλίλ Ιμπραχίμ, 54 ετών, σκοτώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου σε αεροπορική επιδρομή των σουδανικών ενόπλων δυνάμεων στρατού, στην περιοχή του Ουάντ Μπάντα της πολιτείας του Βόρειου Κορφοντάν" είχε μεταδώσει το ειδησεογραφικό πρακτορείο SUNA.

Keywords
Τυχαία Θέματα