Φυγαδεύτηκε από επίθεση διαδηλωτών η πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Την επέμβαση των αστυνομικών αρχών χρειάστηκε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, προκειμένου να σωθεί από την επίθεση που δέχθηκε από περίπου 200 οργισμένους ομογενείς διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές παγίδευσαν τόσο την πρωθυπουργό της χώρας, Julia Gillard όσο και τον αρχηγό του κόμματος της αντιπολίτευσης, Tony Abbott,

οι οποίοι βρίσκονταν σε ρεστοράν κοντά στο παλιό Κοινοβούλιο.

Αυτό συνέβη καθώς την ίδια ώρα πραγματοποιείτο εκδήλωση από Αβορίγινες που διαμαρτύρονταν για τα δικαιώματά της μειονότητας πλέον των γηγενών της Αυστραλίας.

Οι ομογενείς περικύκλωσαν το λόμπι του μαγαζιού και σπάζοντας τα τζάμια, φώναζαν «ντροπή» και «ρατσισμός».Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί, μαζί με τα ΜΑΤ, έσπευσαν στο σημείο και τελικά οι δύο πολιτικοί ηγέτες κατάφεραν να αποδράσουν από μια πλαϊνή πόρτα του καταστήματος, 20 λεπτά αργότερα.

Οι ομογενείς θέλησαν να θυμίσουν όλα όσα έγιναν στις 27/01/1972 όταν τέσσερις αβορίγινες πήραν μια μεγάλη ομπρέλα και την έστησαν έξω από το κοινοβούλιο θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν πρέπει να αγνοούνται από τους υπόλοιπους "Αυστραλούς". Η κίνηση αυτή ονομάστηκε ως "Η πρεσβεία των Αβορίγινων".

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την φυγάδευσή της η κα Γκίλαρντ "έχασε" και το ένα της παπούτσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα