Νέα Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου

Νέα Σύνοδο Κορυφής θα συγκαλέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο Ρομπάι ανακοίνωσε ότι η Σύνοδος θα έχει αντικείμενο την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στην ΕΕ, σε μία περίοδο όπου οδηγείται εκ νέου προς ύφεση.

«Ενημέρωσα σήμερα το πρωί τα 27 κράτη-μέλη ότι θα συγκαλέσω συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Ρομπάι, όπως μετέδωσε το Reuters.

Κατά την τελευταία Σύνοδο της 8ης Δεκεμβρίου, οι ηγέτες της ΕΕ –με εξαίρεση τη Βρετανία- αποφάσισαν να αλλάξουν τις Συνθήκες της ΕΕ προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Στη συνέχεια, και με την απειλή της ύφεσης στην ευρωζώνη, ο γαλλογερμανικός άξονας ζήτησε τη σύγκληση νέας συνόδου, που θα αφορά την ανάπτυξη.

«Νομίζω ότι σε περιόδους στασιμότητας, σε περιόδους οιονεί ύφεσης, είναι πολύ σημαντικό να μπαίνουν τέτοια θέματα στην ατζέντα και να μην μιλάμε μόνο για δημοσιονομική Ένωση» τόνισε ο Ρομπάι.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ευρωπαίοι διπλωμάτες υποστήριξαν ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης αναμένεται να συγκαλέσουν νέα σύνοδο κορυφής στις 7-8 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

«Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά σκέφτονται να την πραγματοποιήσουν στις 7-8 Φεβρουαρίου και τα κράτη μέλη φαίνεται να συμφωνούν» ανέφερε ένας διπλωμάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα