Με εκπροσώπους των επιχειρηματιών ναυτιλίας συναντήθηκε η Παπαρήγα

17:36 9/1/2013 - Πηγή: NewsBomb

Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, συναντήθηκε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, οι οποίοι την ενημέρωσαν «για την κατάσταση που κατά την γνώμη τους αντιμετωπίζουν οι πλοιοκτήτες στα δρομολόγια της περιοχής».

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως από την πλευρά του το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι ενδιαφέρεται «πριν απ' όλα για την επικοινωνία των νησιών, γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η Ελλάδα

-με τις ιδιομορφίες που έχει- πρέπει να εξασφαλίζει συνεχή επικοινωνία με τα νησιά όλο τον χρόνο» και ιδιαίτερα «για την κατάσταση των ναυτεργατών, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα σχέδιο νόμου που καταργεί εντελώς κάθε έννοια του καμποτάζ».

Η γ.γ. του ΚΚΕ προσέθεσε ότι «η επιχείρηση αυτή συνδέεται με ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών και λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς και την ιδιωτικοποίηση της φύλαξης» γεγονός που σημαίνει «αύξηση της ανεργίας των ναυτεργατών και προβλήματα επικοινωνίας με τα νησιά». «Ήδη και οι ίδιοι (οι ακτοπλόοι) αναγνωρίζουν ότι έχουν «κοπεί» πλοία και γραμμές και αυτήν τη στιγμή ο ανταγωνισμός με ξένες εταιρείες είναι μεγάλος» ανέφερε η κ Παπαρήγα και σημείωσε:

«Εμείς προσθέσαμε ότι εξαιτίας του ενδιαφέροντος που υπάρχει στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης για τους υδρογονάνθρακες, θα αυξηθεί το ενδιαφέρον μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων να βάλουν πόδι και στην επικοινωνία των νησιών και από αυτή την άποψη, ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει ο μεταξύ τους ανταγωνισμός, είναι σίγουρο ότι θα ποδοπατήσουν κυριολεκτικά τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, των ναυτεργατών και την επικοινωνία με τα νησιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα