Μαυρογιάννης: Αισιόδοξος για το Κυπριακό παρά τις δυσκολίες

Οι επόμενες εβδομάδες είναι αρκετά κρίσιμες, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, δηλώνοντας ωστόσο αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχομε και τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξουν «ξεκάθαρα και απτά» αποτελέσματα στην πρώτη συνάντηση των ηγετών.

Η καλή προετοιμασία, σημείωσε, εξυπακούεται την έννοια της ολιστικής προσέγγισης και όχι της αποσπασματικής συζήτησης, δεδομένου ότι τα θέματα είναι αλληλοεξαρτώμενα

μεταξύ τους, προσθέτοντας ότι ο ορίζοντας του Οκτώβρη είναι απόλυτα αποδεκτός για την ε/κ πλευρά νοουμένου ότι θα καταφέρομε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να έχομε απτά αποτελέσματα.

Στη συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε και στο «κεφάλαιο αξιοπιστία» που έχει η κυβέρνηση, υποδεικνύοντας ότι αυτό δεν είναι ανεξάντλητο ούτε ποσοτικά ούτε χρονικά.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, είπε ότι υπάρχει δυσκολία και μεγάλη διαφορά στις προσεγγίσεις μας ενώ για χρονοδιάγραμμα λύσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν χρειάζονται περισσότεροι από μερικούς μήνες για να καταλήξουμε σε κάτι, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα.

Ο κ. Μαυρογιάννης επεσήμανε την ανάγκη για πολιτική παρουσία της ΕΕ στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, και λόγω αρμοδιότητας και συμβολικά.

ΠΗΓΗ ikypros

Keywords
Τυχαία Θέματα