Μαραθώνιος Βοστόνης: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε πέρυσι στον Μαραθώνιο της Βοστόνης αναγκάζει τους διοργανωτές να λάβουν φέτος ακόμα πιο ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές όλοι όσοι παρευρεθούν στον Μαραθώνιο που έχει προγραμματιστεί για την 21η Απριλίου, θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μόνο μικρά αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε διαφανείς πλαστικές σακούλες.

«Σε αυτόν τον κόσμο, δεν είναι δυνατόν ποτέ να εξαλειφθεί ο κίνδυνος», δήλωσε στην εφημερίδα Boston

Globe ο Αστυνομικός Διευθυντής της Μασαχουσέτης, Τίμοθι Άλμπεν και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν θα εξαλειφθεί. Αλλά εργαζόμαστε πολύ σκληρά για τη μείωση του κινδύνου».

Εκτός από τη μεταφορά προσωπικών αντικειμένων σε διαφανείς σακούλες, έχει συσταθεί στους θεατές να μην κουβαλούν σακίδια πλάτης, θερμός ή δοχεία που μπορούν να χωρέσουν πάνω από 1 λίτρο υγρού. Η αστυνομική παρουσία θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς 3.500 αστυνομικοί θα περιπολούν την 26 μιλίων διαδρομή του Μαραθωνίου.

Οι δρομείς, επίσης, δεν θα επιτρέπεται να μεταφέρουν σακίδια, μεγάλα κουτιά ή ογκώδη αντικείμενα στο χώρο του Μαραθωνίου. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται να φορούν στολές οι οποίες θα καλύπτουν τα πρόσωπά τους.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου θα πραγματοποιήσουν επιμνημόσυνη εκδήλωση στις 15 Απριλίου στη μνήμη των θυμάτων της περσινής βομβιστικής επίθεσης.

Πηγή: onsports.gr

Για να μαθαίνετε πρώτοι όσα συμβάινουν στο χώρο του αθλητισμού και για ταμεία στο Πάμε Στοίχημα, κάντε like στη νέα μας σελίδα: Newsbomb Sports.

Keywords
Τυχαία Θέματα