Κανείς δεν δέχεται να κηδέψει τον πρώην λοχαγό των SS Πρίμπκε

Σωρεία αντιδράσεων μαίνονται στην Ιταλία για την κηδεία και την ταφή του ναζιστή Πρίμπκε ο οποίος πέθανε στη Ρώμη την Παρασκευή σε ηλικία 100 ετών αφού κανείς δεν επιθυμεί να ταφεί στη χώρα του

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η κηδεία να γίνει στην Αργεντινή όπου βρίσκεται και ο τάφος της συζύγου του. Η κυβέρνηση όμως της χώρας δήλωσε ότι δεν προτίθεται να δώσει άδεια για να μπει το φέρετρο στην περιοχή.

Λίγο αργότερα ο συνήγορος

υπεράσπισης του Πρίμπκε με δημόσια δήλωσή του ανακοίνωσε ότι η κηδεία θα τελεσθεί την Τρίτη σε εκκλησία της Ρώμης. Η Καθολική όμως επισκοπή δήλωσε ότι καμιά εκκλησία δεν έχει διατεθεί.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ρώμης εξέφρασε την Κυριακή την ικανοποίησή της, τονίζοντας ότι «η απόφαση της Επισκοπής είναι, πράγματι, μοναδική στην ιστορία και δείχνει εμπράκτως ότι δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι μπροστά στις ανθρώπινες τραγωδίες».

«Αν δεν μας δοθεί μια εκκλησία, είμαι έτοιμος να τελέσω την κηδεία και στη μέση του δρόμου», δηλώνει την ίδια στιγμή ο Πάολο Τζακίνι, δικηγόρος του Πρίμπκε, ο οποίος προσθέτει ότι «προσφέρθηκαν ήδη πολλοί τάφοι στο κεντρικό νεκροταφείο της Ρώμης Βεράνο, αλλά δεν σκοπεύει να φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση».

Keywords
Τυχαία Θέματα