Χριστοφίδης: «Το ΑΚΕΛ θα στηρίξει μια σωστή πορεία στο Κυπριακό»

19:10 13/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αν διασφαλιστεί μια σωστή πορεία στο Κυπριακό μακριά από όποιες κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες το ΑΚΕΛ θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια για να υπάρξει επιτέλους σωστή λύση του Κυπριακού, δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, στέλλοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας μεταξύ του κυπριακού λαού και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων διότι χωρίς ενότητα, όπως είπε, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά.

Σε

δηλώσεις μετά το πέρα της αντικατοχικής πορείας που διοργάνωσε ο Δήμος της κατεχόμενης Μόρφου, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «πρέπει σιγά – σιγά να ξεκινήσουμε να συνειδητοποιούμε ότι έρχονται κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό οι οποίες θα εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς οπότε όσο ποιο έτοιμοι είμαστε τόσο το καλύτερο» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα μομέντουμ και σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη περιοχή αλλά και σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στην Κύπρο το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί».

«Στόχος θα πρέπει να είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού διότι ο χρόνος εργάζεται συνεχώς σε βάρος της Κύπρου, σε βάρος των συμφερόντων του κυπριακού λαού στο σύνολο του»

Αναφέροντας ότι «σε αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις έχει σημασία να είμαστε όσο το δυνατό πιο προετοιμασμένοι γίνεται», ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «υπάρχει μια κοινή βάση που μετά το 1974 για πρώτη φορά περιλαμβάνει τη μια κυριαρχία, τη μια διεθνή προσωπικότητα και τη μια ιθαγένεια. Υπάρχουν εξασφαλισμένες συγκλίσεις οι πλέον ίσως σημαντικές που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων μετά το 1974».

«Θα πρέπει αυτά τα στοιχεία να αξιοποιηθούν, όπως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μέχρι σήμερα συμφωνημένη διαδικασία χωρίς επιδιαιτησίες και χωρίς τεχνικά χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι έγνοια του ΑΚΕΛ είναι ότι «αν αφεθούν κενά είτε διαδικαστικά είτε επί της ουσίας η πίεση των συσχετισμών δυνάμεων στην περιοχή και η ανάγκη να υπάρξουν εξελίξεις στο Κυπριακό θα σπρώξει κάποιους άλλους που έχουν αποδείξει μερικές φορές ότι είναι άσπονδοι φίλοι της Κύπρου να καλύψουν αυτά τα κενά με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι «εκεί όπου θα λαμβάνονται αποφάσεις ζημιογόνες για το τόπο και θα γίνονται ενέργειες ζημιογόνες για τον τόπο», το ΑΚΕΛ οφείλει και έχει «πατριωτικό καθήκον να διαχωρίζουμε τη θέση μας και να καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα