Καλούν σε νέα μεγάλη διαδήλωση κατά του Μόρσι την Τρίτη

Σε διαδήλωση κατά του προέδρου Μόρσι την Τρίτη, στην πλατεία Ταχρίρ, καλούν τους οπαδούς τους πολιτικά κόμματα στην Αίγυπτο, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους για την απόφαση διεύρυνσης των εξουσιών του.

Αριστερά, φιλελεύθερα, σοσιαλιστικά και άλλα κόμματα κάλεσαν τους οπαδούς τους να πραγματοποιήσουν πορείες προς την πλατεία Ταχρίρ με στόχο «την ανατροπή της φασιστικής,

δεσποτικής συνταγματικής διακήρυξης» του Μόρσι. Οι πορείες θα αρχίσουν στις 17:00 τοπική ώρα από περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα, με προορισμό την κεντρική πλατεία του Καΐρου.

Σήμερα εν τω μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις καταστολής των ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων στην πλατεία Ταχρίρ για να διαλύσουν διαδηλωτές. Στο πλαίσιο της καθιστικής διαμαρτυρίας που οργάνωσε η αντιπολίτευση, στήθηκαν περίπου 300 σκηνές.

«Η Αίγυπτος μπαίνει σε μια νέα επανάσταση γιατί πρόθεσή μας δεν είναι να αντικαταστήσουμε τον ένα δικτάτορα με έναν άλλο"», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές, αναφερόμενος στη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011.

Την ίδια ώρα μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο ήταν σε εξέλιξη αντιδιαδήλωση των οπαδών του Μόρσι, ως ένδειξη υποστήριξης προς το πρόσωπό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα