«Καίνε» οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης στην Ελλάδα

13:32 4/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με τα νοικοκυριά να βρίσκονται σε απόγνωση με την ακρίβεια που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτική είναι η αύξηση των τιμών του πετρελαίου θέρμανης, με την τιμή του να ξεπερνά το ένα ευρώ το λίτρο, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 30% με 40% πιο ακριβά από πέρυσι.

Ο βαρύς φετινός χειμώνας αναγκάζει τα νοικοκυριά στο να ξοδεύουν επιπλέον χρήματα

για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανης, την ώρα που βλέπουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο.

Μάλιστα πολλοί καταναλωτές αναγκάστηκαν να αγοράσουν ποσότητες αυτήν την εβδομάδα, καθώς λόγω του κρύου κατανάλωσαν περισσότερα λίτρα.

Παρ’ όλα αυτά , ο κόσμος παραμένει σφιγμένος στις αγορές του. Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, οι καταναλωτές αγοράζουν ποσότητες 200, 300 το πολύ 500 λίτρων προκειμένου να περάσουν οριακά τις επόμενες παγωμένες μέρες.

Το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, πωλείται στην Αιτωλοακαρνανία. Πάνω από το 1,10 ευρώ φτάνουν οι υψηλότερες τιμές σε Ροδόπη, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Μαγνησία, Κυκλάδες, Σάμο, Δωδεκάνησα, Εύβοια, Λακωνία, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ηλεία.

Το πετρέλαιο θέρμανσης πέρυσι τέτοια εποχή πωλούνταν ανάμεσα στα 0,77 με 0,80 ευρώ το λίτρο.

Τα δύσκολα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ για τους καταναλωτές, καθώς το πετρέλαιο αναμένεται να ακριβύνει και από τον ερχόμενο Οκτώβριο, αφού η τιμή του θα εξισωθεί με το ντίζελ κίνησης. Δηλαδή θα ξεπερνά το 1,50 ευρώ το λίτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα