Α. Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του

12:32 4/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Κριτική στο σύνολο του πολιτικού συστήματος άσκησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

«Και το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της χρειάζεται ανασυγκρότηση και συνοχή για να πείσει ότι «επαναπευθύνεται με πειστικό λόγο στο Κέντρο και την υπεύθυνη Αριστερά», που είναι και η βάση του

Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός Παιδείας

υποστήριξε ότι το μεγάλο ζητούμενο «αφορά και την αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έκλεισε ένας κύκλος και για το πολιτικό σύστημα. Η πολιτική πρόταση έχει ανάγκη από τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου δεν απέκλεισε και ένα νέο κομματικό σχηματισμό, εκτιμώντας ότι η επόμενη περίοδος θα είναι «μαμή των εξελίξεων».

«Προφανώς υπάρχει ανάγκη για κάτι νέο. Η επόμενη περίοδος είναι μαμή των εξελίξεων. Τα κόμματα την προηγούμενη περίοδο απευθυνόταν σε άλλη κοινωνία και πραγματικότητα. Σήμερα, έχουμε μία κοινωνία όπου συρρικνώνεται η μεσαία τάξη. Η πρόταση δεν μπορεί παρά να είναι τελείως διαφορετική. Πιο ειλικρινής και με νέα δεδομένα», τόνισε.

Κυβέρνηση τεχνοκρατών-πολιτικών

Για το διάστημα που θα ακολουθήσει και πάντως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η κ. Διαμαντοπούλου τάχθηκε υπέρ ενός ανασχηματισμού.

«Να είναι στην κυβέρνηση τεχνοκράτες και πολιτικοί, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν ότι δεν θα ξανακατεβούν στις εκλογές, δηλαδή να είναι μια ομάδα κρούσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας», ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το εάν η ίδια θα συμμετείχε μια τέτοια κυβέρνηση, απάντησε καταφατικά, γιατί όπως είπε, «όλοι μας έχουμε κάτι να θυσιάσουμε. Κι οι πολιτικοί, το ελάχιστο που έχουν να κάνουν, είναι να θυσιάσουν τις πολιτικές φιλοδοξίες τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα