Και η Αυστρία υπέρ τρίτης βοήθειας για την Ελλάδα

11:58 5/3/2012 - Πηγή: NewsBomb

Μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel περί ανάγκης νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν συνέδεσε την αποτελεσματικότητα του πακέτου των 130 δισ. ευρώ με την ικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων που θα προκύψουν στο μέλλον να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται από τις συναφθείσες συμφωνίες.

«Για την Ελλάδα

θα εξαρτηθεί (το αν θα είναι αρκετά τα χρήματα που έχουν δοθεί) από την ικανότητα να συμμορφωθούν στα μέτρα και μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις» δήλωσε ο Φάιμαν.

Σε ερώτηση για το αν το δεύτερο δάνειο που συμφωνήθηκε θα είναι και το τελευταίο για την Ελλάδα ο ίδιος απάντησε: «Θα αμφέβαλα αν μου έλεγε κάποιος ότι είναι αρκετό».

Για τον ίδιο λόγο ο αυστριακός καγκελάριος σημείωσε ότι «θα είναι απαραίτητο» να ενισχυθεί με επιπλέον κεφάλαια ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM.

Διευκρίνισε όμως ότι η Ευρώπη οφείλει να παρατείνει για όσο κριθεί αναγκαίο την οικονομική στήριξη στην Ελλάδα αλλά και στην Πορτογαλία ή την Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα