Ιταλία: Ελεύθερη 53χρονη όμηρος στην Αλγερία

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή της Ιταλίδας Μαρία Σάντρα Μαριάνι, στην Αλγερία.

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Τζούλιο Τέρτσι, η 53χρονη, η οποία είχε απαχθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2011 αφέθηκε ελεύθερη.

«Η Μαρία Σάντρα Μαριάνι είναι ελεύθερη. Μόλις ειδοποίησα την οικογένειά της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην θετική τούτη έκβαση», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

Πληροφορούμενος το νέο, ο πατέρας της Ιταλίδας ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ οι βουλευτές που συνεδρίασαν στο Κοινοβούλιο διέκοψαν τις εργασίες τους και χειροκρότησαν,

σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η 53χρονη Ιταλίδα είχε απαχθεί στην περιοχή της Ιλιντίνα, κοντά στην πόλη Ντζάνετ στα νοτιοανατολικά της Αλγερίας—μία πόλη που είχε επισκεφθεί κατ' επανάληψη. Λίγο μετά την απαγωγή της, το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο του Ντουμπάι Αλ Αραμπίγια είχε μεταδώσει ηχογραφημένο μήνυμά της, που πληροφορούσε πως βρισκόταν στα χέρια της ριζοσπαστικής ένοπλης ομάδας Ισλαμιστών Aqmi.

Η Aqmi, της οποίας επικεφαλής είναι ο Αμπου Ζέιντ, που θεωρείται σκληροτράχηλος και βάναυσος πολεμιστής, θεωρείται υπεύθυνη για τις απαγωγές του Βρετανού Έντουϊν Ντάιερ τον Ιούνιο του 2009, πέντε Γάλλων, ενός υπηκόου Μαδαγασκάρης και ενός Τογκολέζου, στα βόρεια της Νιγηρίας τον Σεπτέμβριο του 2010. Ένας από τους Γάλλους και οι δύο τελευταίοι όμηροι, είχαν απελευθερωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα