Το Discovery «προσγειώθηκε» στο μουσείο που θα εκτεθεί

Στη Γη πατάει για πάντα το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Discovery, το οποίο θα βλέπει πλέον το Διάστημα από... πολύ μακριά.

Το θρυλικό Discovery πραγματοποίησε σήμερα την τελευταία του πτήση από τη Φλόριντα «στην πλάτη» ενός τροποποιημένου Boeing 747 με προορισμό το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος κοντά στην Ουάσινγκτον όπου και θα σταματήσει πλέον να κινείται σε... τροχιά.

Μάλιστα, πριν προσγειωθεί στο διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Dulles της Βιρτζίνια η πολύ

ειδική «αερογέφυρα» πέταξε πάνω από το Καπιτώλιο, έδρα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στο Μουσείο μία τελετή για την επίσημη άφιξη του Discovery, του παλαιότερου από τα υπόλοιπα τρία διαστημικά λεωφορεία του στόλου.

352 ημέρες στο Διάστημα

Το Discovery είχε κάνει το τελευταίο ταξίδι του σε τροχιά τον Φεβρουάριο-Μάρτιο 2011, για μια αποστολή 13 ημερών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και ήταν το πρώτο από τα τρία λεωφορεία που συνταξιοδοτήθηκε.

Το παρθενικό του ταξίδι έγινε στις 30 Αυγούστου του 1984.

Το Discovery έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες ημέρες επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, φθάνοντας τις 352, ενώ έχει διασχίσει 241 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Μάλιστα, 246 αστροναύτες είδαν τη Γη από μία άλλη οπτική γωνία ταξιδεύοντας με το θρυλικό διαστημόπλοιο, που πατάει πλέον στα «πόδια» του.

Keywords
Τυχαία Θέματα