Επαναλειτουργία ξενώνα αστέγων στο Δήμο Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κ. Πασχαλίνα Καλαγιά –Καραμαλάκου στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων της πόλης μας, προχώρησαν στην υλοποίηση μιας ακόμα κοινωνικής δράσης, που αφορά στην επαναλειτουργία του Ξενώνα

Αστέγων «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ».

Μετά την πλήρη ανακαίνιση του, ο ξενώνας είναι έτοιμος να προσφέρει στέγαση και φιλοξενία σε 40 άστεγους δημότες του Πειραιά. Βασική επιδίωξη αποτελεί η ψυχοκοινωνική στήριξη και η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των φιλοξενουμένων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μονιμότητα της παραμονής τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή αυτό το γεγονός δήλωσε: «Εμείς εδώ στον Πειραιά, θέλουμε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος να μην έχει ούτε ένα πιάτο φαγητό όταν το χρειάζεται, να μην έχει ούτε ένα κρεβάτι καθαρό να κοιμηθεί, να μην έχει γιατρό και φάρμακα Πιστεύω ότι ο ανακαινισμένος ξενώνας αστέγων συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Η ΚΟ.ΔΕ.Π. με τις δράσεις της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες πρωτοβουλίες και αποτελεί προτεραιότητα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε ».

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Πασχαλίνα Καλαγιά τόνισε ότι «κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση» και πρόσθεσε ότι «η λειτουργία του ξενώνα θα αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες των άστεγων δημοτών του Πειραιά»

Ο Ξενώνας αστέγων «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ» βρίσκεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στην Πλατεία Ιπποδαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα